Новости

“курс для лікарів 4.0 Перемога”

Доброго дня, дорогі колеги! Команда лікарів Першого ГВфрендлі дитячого медичного центру, Харкова, Україна, підготувала вже 4-й курс навчання ...

Частые адекватные вопросы и ответы про вакцинацию от ковида

Кому делать  прививку от COVID-19?

Сегодня в Украине всем!!!! гражданам от 18ти лет.

Дети от 12ти могут быть привиты если ...

Обмен донорским молоком

Донорское молоко в случае, если маме не хватает своего молочка может стать спасением для деток, так как не ...

SRIM. Self-reported insufficient milk – самостійно виявлена недостатність грудного молока.

Поговоримо про  SRIM. Self-reported insufficient milk – самостійно виявлена недостатність грудного молока.

Це «стан, коли мати вважає, що вона має недостатню кількість грудного молока, щоб задовольнити голод немовляти, і/або підтримувати належний набір ваги немовляти» (Hill & Humenick, 1989).

Важливо розуміти, що SRIM – це відчуття, яке базується тільки на поведінці дитини, на кількості сну та плачу, на власних відчуттях мами по відношенню до дитини. Описано воно досить давно, але не розповсюджене, бо кому ж це треба, щоб люди знали про SRIM? 

Дитина кричить. Що думає родина? Вірно ! Голодний. 

Спить тільки на ручках – голодний, зригує – погано, ножками рухає, до живота їх притягує – болить живіт – голодний. 

Хто цим користується в своїх інтересах?

Виробники сумішей. То ж вони в своїх рекламних гаслах малюють ідеальну дитину та ідеальну родину, де дитина не кричить, не пукає, какає за розкладом ідеальною жовтою какашкою, спить по 3 години і взагалі нікому не заважає. Згідно зі статистикою, майже 50% тих, хто перейшов на суміш зробили це в зв’язку зі SRIM, а не через об’єктивні причини – недостатній набір ваги. Тому що здавалось їм, що суміш вирішить, полікує проблему. О диво. Вона ж і “лікує”. Проходить час, дитина дорослішає, її поведінка змінюється, допомогає. А чи оруть діти на ШВ? Ще як! Чи сплять краще? Ні фіга, хіба що з дурником. З дурником можно й добу проспати. Головне-смоктати, те що їжі не дають, то вже друге питання . 

Важливо розуміти, що виробники сумішей керують мозком батьків, на це накладається невпевненість та відчуття провини, яке насаджають з кожної праски. Не можеш нагодувати – погана мама. Дай суміш і все зміниться. Жорстоко нав’язують грудне вигодовування в прямому сенсі. Що ти за мати, якщо від твоєї цицьки дитина кричить. Ти повинна годувати та 3 години не підходити до дитини, ось тоді все класно. (Сарказм)

Якщо не мати адекватних знань про малюків та ГВ, не мати адекватного лікаря та підтримку оточуючих, можна стати жертвою SRIM та пиши пропало, доброго дня, пляшка та Банка. Особисто я б зробила би 11 років назад свою дитину тією, що на штучному годуванні, бо мені весь час здавалося, що він голодний. Але він же пляшку та соску не брав. Це і зберегло наше ГВ

Якщо цікаво розповім, що роблять виробники сумішей,  як вони впливають на людей. Вийшов новий breastfeeding series від Lancet 2023. Вражає, що вирішили про таке писати. Дай боже, більше людей буде читати.

 Ваш #цицькошеф #Барсоцентра Ліна  та Анастасія Фадєєва 

Додати коментар

...