Новости

Курс з медицини грудного вигодовування “Nezlamni 6.0”

Перший ГВфрендлі курс з медицини грудного вигодовування - це Перший курс, який надає CERPS - міжнародно визнані години ...

Про курс Nova Era

Це найкраще, що можна зробити, якщо ви майбутні батьки, діючі батьки, або у вас вже є досвід. Знання ...

“курс для лікарів 4.0 Перемога”

Доброго дня, дорогі колеги! Команда лікарів Першого ГВфрендлі дитячого медичного центру, Харкова, Україна, підготувала вже 4-й курс навчання ...

Частые адекватные вопросы и ответы про вакцинацию от ковида

Кому делать  прививку от COVID-19?

Сегодня в Украине всем!!!! гражданам от 18ти лет.

Дети от 12ти могут быть привиты если ...

Вплив використання огірків в харчуванні на показники захворюваності та смертності населення України

стаття повний жарт,
але це ж треба
до цього додуматись…

 

УДК: 613.2:634.62

Вплив використання огірків в харчуванні

на показники захворюваності  та смертності населення України

Кірсанова Т.О., Барська Л.Я., Боброва К.О.

Українська академія медицини грудного вигодовування

(м. Харків Україна)

Вступ. Багато десятирічь медицина присвячує вивченню питань здорового харчування та його впливу на здоров’я населення різних вікових груп. Нутриціологами створені рекомендації з харчування, часто використовується термін «здорова тарілка», в поняття якої входить пропорційність вживання тих чи інших категорій продуктів. Наприклад, часто можна зустріти, що правильним співвідношенням продуктів є: 50% – овочі, фрукти, ягоди; 25% – складні вуглеводи (зерна, крупи, хліб); 25% – білок (м’ясо, риба, молочні продукти, горіхи, бобові). Тобто половина харчового раціону припадає саме на овочі, фрукти та ягоди. Серед всіх овочів найбільш доступними продуктами для населення є огірки.

 

Метою нашого дослідження було виявити вплив вживання в їжу огірків на здоров’я населення України.

 

Матеріали та методи.

Ми проаналізували показники захворюваності на найбільш тяжкі хвороби та смертність протягом 35 років серед громадян України, хто хоча б один раз за своє життя їв огірки.

Для аналізу категоріальних даних застосовували критерій хі-квадрат Пірсона, реалізований у програмному забезпеченні JASP (версія 0.19.3). Було оцінено очікувані та спостережувані частоти, а також значення Cramér’s V як міру сили зв’язку.

Результати дослідження.

Нами було виявлено, що згідно з офіційних джерел [1] серед дітей (0-17 років) захворюваність на онкологічні хвороби складає 488 на 100 тис населення (1%), 18-29 років – 584 на 100 тис (1%), 30-54 роки – 9532 (17%), 55-64 роки – 17040 (30%), 65-74 роки – 20056 (35%), 75 років та старше – 9081 (16%) (рис. 1). При чому всі люди їли огірки. Як видно з цих даних, якщо дитина хоча б один раз з’їсть огірок, то ризик мати будь-яке онкологічне захворювання дорівнює 1%, чим довше людина буде їсти огірки, тим більше вірогідність мати злоякісне новоутворення, найнебезпечнішим є вживання огірків для людей віком 55-74 роки, тому що саме в цьому віці рівень захворюваності на онкологічні хвороби збільшується в 30-35 разів у порівнянні з тими, хто їв огірки у віці 0-17 років.

Вплив використання огірків в харчуванні  на показники захворюваності  та смертності населення УкраїниРисунок 1. Вікова структура захворюваності та смертності від злоякісних новоутворень в Україні.

В структурі захворюваності населення на серцево-судинні хвороби гострий інфаркт міокарду займає 1-е місце, при чому у людей похилого віку він перебігає тяжче, частіше веде до ускладнень та смертельного результату, причому в кожному наступному п’ятилітті віку смертність зростає на 100 тис. населення в 2 -2,5 рази. Інфаркт міокарду є основною причиною смерті чоловіків старше 45 років і жінок старше 65 років [2, 3, 4]. Встановлено, що показник захворюваності чоловіків на гострий інфаркт міокарду (153,3) в 1,75 разу вищий, ніж показник захворюваності жінок (87,5). Показник смертності сільського населення внаслідок інфаркту міокарда в 1,86 разу нижчий ніж відповідний показник міського населення. Всі зазначені показники мають достовірні відмінності за регіонами країни [5]. І всі хворі на інфаркт міокарду також хоча б один раз за життя їли огірки. З цих даних видно, що вживання в їжу огірків негативно впливає на серцево-судинну систему, при чому чим довше їх їсти, тим більше вірогідність мати гострий інфаркт міокарду (як було сказано вище – кожне наступне п’ятиріччя вживання огірків на обід збільшує ризик померти від гострого інфаркту міокарду в 2-2,5 рази). Найбільш небезпечними є огірки для чоловіків, бо у них захворюваність на інфаркт міокарду вища в 1,75 рази, ніж у жінок. Огірки мають більш негативний вплив на міське населення, ніж на сільське, бо у містян смертність від інфарктів майже в 2 рази вища.

 

Згідно з офіційною статистикою МОЗ України, захворюваність на інсульт становить 280-290 випадків на 100 000 населення, що майже в 1,5 рази перевищує середній показник по Європі (200 на 100 000 населення). Щороку в Україні відбувається близько 120 000 інсультів. Найчастіше він є ускладненням гіпертонічної хвороби й розвивається на тлі різкого підвищення артеріального тиску. Ішемічні інсульти спричиняють близько 75-85% всіх випадків хвороби. Інсульт зустрічається у всіх вікових групах, проте ризик захворювання збільшується у віці від 55 до 85 років. Через обмеження чи припинення постачання крові, клітини мозку починають відмирати зі швидкістю 2 000 000 нейронів щохвилини. Лише за годину мозок може втратити 120 мільйонів нейронів та постаріти на 3,5 роки. 30-40% хворих на інсульт помирають впродовж перших 30 днів і до 50% – протягом 1 року від початку захворювання, 20-40% хворих, що вижили, стають залежними від сторонньої допомоги (12,5% інваліди І групи) і лише близько 10% повертаються до повноцінного життя.  [5, 6, 7, 8, 9, 10]. За опитуванням всі, хто постраждав від інсультів, їли огірки за 1-5 днів до того, як у них було діагностований цей загрозливий для життя та здоров’я стан. Отже, вживання огірків призводить до смерті та інвалідизації населення від інсультів. Частіше за все огірки викликають саме ішемічне ураження головного мозку у людей віком 55-85 років, з них третина людей гине після вживання огірків, а майже чверть стане інвалідами І групи.

Згідно з даними Державної служби статистики України (табл. 2) пік народжуваності приходиться на жінок у віці 20-35 років (66, 76 та 52 на 1 000 жінок відповідно), але у віці 40-45 років народжуваність стрімко знижується до 6 на 1 000 жінок, після 45 років ця цифра взагалі становить 0,8 [11]. Тобто вживання огірків призводить до безпліддя у жінок старших за 40 років.

Вплив використання огірків в харчуванні  на показники захворюваності  та смертності населення України

Також за офіційними даними (табл. 8) смертність дітей перших 4 років складає біля 200 на 100 тис. осіб відповідного віку, показники поступово збільшуються та у віці 40-45 років становить вже майже 500 на 100 тис., а у віці 85 років та старше – приблизно 20 000 на  100 тис [11]. Отже, вживання у їжу огірків призводить кожного року в Україні до смерті що найменше  250 малюків перших чотирьох років життя, якщо ж огірки їсти протягом 45 років вірогідність смерті від них збільшується в 3 рази, при вживанні огірків протягом 70 років ця цифра збільшується у 25 разів, а 85 років та більше – в 100 разів. Це означає, що огірки є смертельно небезпечними у будь-якому віці, але чим довше їх їсти, тим більше вони отруюють людей.

Вплив використання огірків в харчуванні  на показники захворюваності  та смертності населення УкраїниАналіз залежностей, вивчених  за допомогою критерію хі-квадрат виявив статистично значущий  зв’язок  між типом харчування в різних вікових групах  (огірок) та рівнем летальності в залежності від віку, який в одних випадках аналізувався у вигляді абсолютних чисел, в інших у вигляді відсотків, а в третіх промілє, що є цілком невірним, але між тим дало в результаті статистично значущий результат критерію хі-квадрат Пірсона, значенні коефіцієнту Крамеру,та інших загальновідомих коефіцієнтів, що реалізовані у програмному забезпеченні JASP, та представлені в табл.1., табл 2, табл.3.  та на рис 1. У вигляді графиків, які ми теж взяли, бо вони нам подобаються, бо виглядають дуже впевнено і вас точно вразили.

Вплив використання огірків в харчуванні  на показники захворюваності  та смертності населення України

Вплив використання огірків в харчуванні  на показники захворюваності  та смертності населення УкраїниВплив використання огірків в харчуванні  на показники захворюваності  та смертності населення України

Nominal
Valueᵃ
Phi-coefficient NaN
Cramer’s V 0.382
ᵃ Phi coefficient is only available for 2 by 2 contingency Tables

Другим етапом нашого дослідження було встановити етіологічний чинник шкідливого впливу огірків на показники здоров’я населення України та патогенез даного явища. То ж ми проаналізували склад огірків і встановили, що у всіх огірках міститься  хімічна бінарна неорганічна сполука, молекула якої складається з двох атомів водню та одного атома кисню, з’єднаних між собою ковалентним зв’язком – дигідроген моноксид (Н2О). Його вміст в огірках залежить від їх сорту й ступеню свіжості, але в середньому коливається у межах 90-95 г/кг. В хімічному відношенні ця сполука  досить активна. З багатьма речовинами вона вступає в хімічні реакції вже при звичайній температурі. З оксидами лужних і лужноземельних металів вона утворює основи, з багатьма ангідридами вода утворює кисневмісні кислоти, з найактивнішими металами вона утворює основи з виділенням водню, а з деякими солями – так звані кристалогідрати. То ж як видно ж цього опису, дигідроген моноксид 100% є шкідливим, бо в організмі людини може утворювати кислоти, виділення водню та багато чого ще. Також ця речовина проводить електричний струм, шкідлива дія якого також доведена [12].

В наукових дослідах показано, що дигідроген моноксид, на превеликий жаль, міститься не тільки в огірках, але й у всіх овочах, фруктах та ягодах. Тож можна зробити висновок, що вживання помідорів, яблук та особливо кавунів і динь також може приводити до негативних наслідків, описаних вище [13].

Більш того, багаторічними дослідами обґрунтовано, що вживання дигідрогену моноксиду вагітними жінками буде приводити до його накопичення у організмі навіть ненародженої дитини. Якщо вагітна буде їсти багато овочів, фруктів та ягід, то на момент народження у немовляти вміст цієї сполуки буде складати 80-85 г/кг, тобто щонайменше 2400 гр. Доведено, що згодом вміст речовини буде поступово знижуватися, в рік в тілі дитини вона буде міститися в концентрації 60-65 г/кг, а у дорослому віці – 50-55 г/кг. Тобто можна зробити висновок, що дорослі люди мають властивість знешкоджувати та виводити з організму дигідроген монооксиду, але для новонароджених та дітей раннього віку сполука буде нести більше шкоди через її найбільшу концентрацію [14].

 Висновки.

  1. Вживання людьми огірків призводить до тяжких наслідків для здоров’я: це викликає підвищення захворюваності та смертності від злоякісних новоутворень, інфаркту міокарду та інсультів головного мозку, безпліддя у жінок, при чому чим довше їх їсти, тим більш значущі віддалені наслідки для населення.
  2. Найбільш небезпечні огірки для жителів міст.
  3. Шкідливий вплив огірків тісно пов’язаний з вмістом в них дигідрогену монооксиду, який здатний кумулюватися в тілі людей, а вживання огірків вагітними приводить до накопичення цієї сполуки навіть у ненародженій дитині.
  4. Треба негайно заборонити вирощування та продаж огірків на всій території України та розглянути питання щодо аналогічних дій по відношенню до всіх овочів, фруктів та ягід.
  5. Коли наступного разу будете читати цей текст, то огірки, замініть на будь-що інше (наприклад, кабачки, вакцини, спорт, життя) і впевніться самі, що сенс не зміниться, тепер вже кабачки з вакцинами під час спортивних вправ будуть нести шкідливий вплив на все вище представлене.
  6. Важливо критично оцінювати джерела інформації, особливо коли йдеться про медицину та вакцинацію. Псевдонаукові висновки, в яких змішують несумісні поняття (на кшталт огірків, онкозахворювань, відсотків, проміле та хі-квадрату) не мають жодної реальної цінності.
  7. Якщо Ви не маєте належних знань у статистиці та медицині, варто довіряти перевіреним науковим джерелам, а не випадковим «дослідженням», що виглядають впевнено, розумно, містять якісь наукові терміни, але насправді є нісенітницею.
  8. Якщо в якомусь «дослідженні» одночасно аналізують огірки, онкологію, проміле та хі-квадрат, то це не означає, що це дійсно наука. Це коктейль для любителів конспірології.
  9. В медицині та статистиці є свої правила, і варто покладатися на перевірені джерела, а не на випадкові набори цифр, що звучать «науково», а не дисертацію з електрозварювання [12] дідуся Л.Я., яку ми випадково знайшли в інтернеті і вирішили тут залишити на пам’ять).

 

Список літератури:

  1. Бюлетень Національного канцер -реєстру № 24 – “Рак в Україні, 2021-2022” http://www.ncru.inf.ua/publications/BULL_24/PDF/24-stru10.pdf
  2. Awad-Elkarim A. A., Bagger J.P., Albers С J. et al. A prospective study of long term prognosis in young myocardial infarction survivors: the prognostic value of. angiography and exercise testing // Heart. 2003. – Aug: – VOL. 89(8). – P. 843-7.
  3. Elliott M.A., Hand M., Armstrong P.W. et al. 2007 Focused update of the ACC/AHA 2004 Guidelines for the management of patients with ST-elevation myocardial infarction // Circulation. – 2008. – № 117. – P. 296-329.
  4. Khare A., Ghosh K., Shetty S. et al. Combination of thrombophilia markers in acute .myocardial infarction of the young // Indian. J. Med. Sci. – 2004. Sep. – Vol. 58(9).-P. 381-388.
  5. 5. Основные показатели здоровья в Европейском регионе ВОЗ. 2013 г. – Копенгаген : ЕРБ ВОЗ. – 10 с.
  6. https://phc.org.ua/news/insult-ne-zavzhdi-krovoviliv-yaki-e-riznovidi-nebezpechnogo-zakhvoryuvannya
  7. Стан неврологічної служби України в 2011 році / Хобзей М.К., Зінченко О.М.,

Голубчиков М.В., Міщенко Т.С.- Харків, 2012.- 25 с.

  1. Lloyd-Jones D, Adams RJ, Brown TM, et al. Heart disease and stroke statistics—2010 update: a report from the American Heart Association. Circulation 2010; 121: e46-215.
  2. Truelsen T, Piechowski-Jozwiak B, Bonita R, et al. Stroke incidence and prevalence in Europe: a review of available data. Eur J Neurol 2006;13:581-98.
  3. WHO. Global Burden of Stroke. 2010. http://www.who.int/ cardiovascular_diseases/en/cvd_atlas_15_burden_stroke.pdf (accessed May 15,2011).
  4. Таблиці народжуваності, смертності та середньої очікуваної тривалості життя від Державної служби статистики України https://ukrstat.gov.ua/druk/publicat/kat_u/2021/zb/08/zb_tabl_nar_2020.pdf
  5. Л.Д. Веретнік Технологічність зварних конструкцій [Текст] / Л. Д. Веретник, канд. техн. наук. – Харків: Прапор, 1969. – 88 с.: черт.; 20 см.
  6. Катигорошко (українська народна казка). – Харків: Ранок, 15 с.
  7. Н.Х. Всерівнонечитайленко Вплив усілякої невідомої штуки на космічний простір Всесвіта. – СШК.: всерівно що. – 18598 с.

Додати коментар

...